Komora wędzarniczo- parzelnicza
Zastosowanie
Komora wędzarniczo – parzelnicza służy do termicznego szlachetnienia wędlin, mięs, ryb, serów. Podstawowe procesy to: suszenie, parzenie, wędzenia, pieczenie
Funkcje
Pojemność wózków od jednego do 12 sztuk. Zakres temperatury 0 – 1200C. Sterowanie komputerowe.
Zróżnicowane zasilanie: gazowe, olejowe, elektryczne, parowe
Budowa
Komora termiczna, w której następuje odczyt temperatury danego procesu poprzez sterowanie mikroprocesorem. Dym wytwarzany w dymogeneratorze poprzez rurociąg przechodzi do komory termicznej w celu nadaniu wędlinom charakterystycznego koloru, zapachu. Całość wykonana z blachy kwasoodpornej.
Panelowa budowa maszyny pozwala na rozbudowanie jej w dowolny sposób, przy jednoczesnym łatwym montażu wąskich pomieszczeniach/
Parametry techniczne
Typ | Długość mm | Szerokość mm | Wysokość mm | Moc kW |
---|---|---|---|---|
I - wózkowa | 1250 | 1500 | 3050 | 30 |
II - wózkowa | 2500 | 1500 | 3050 | 54 |
III - wózkowa | 3750 | 1500 | 3050 | 80 |
IV - wózkowa | 5000 | 1500 | 3050 | 108 |