Kotły warzelne
Kotły warzelne
Zastosowanie
Kotły używane są do gotowania i parzenia mięsa. Służą również do topienia słoniny. Wytwarzane są z misą pod kije wędzarnicze lub z okrągłą dzierżą z mieszadłem.
Funkcje
Zasilane są w sposób: elektryczny, gazowy, olejowy, parowy.
Zakres temperatury pracy kotła od 0 – 1450C
Pojemność kotła od 200 litrów do 3000 litrów, zbudowanych z jednej lub dwu komór.
Budowa
Kocioł warzelny zbudowany jest z blachy kwasoodpornej, czynnikiem grzewczym jest płaszcz olejowy. Misa wykonana jest na życzenie klienta.
Wymiennik ogrzewa olej, który z kolei przenosi temperaturę na wsad znajdujący się w misie kotła.
Prosta, łatwa obsługa. Poprzez zastosowanie sterowania komputerowego mamy wgląd do trzech pomiarów temperatur: oleju, wody, wsadu.
Parametry techniczne
Typ | Długość mm | Szerokość mm | Wysokość mm | Moc kW |
---|---|---|---|---|
200 L | 1370 | 1100 | 1050 | 24 |
300 L | 1450 | 1200 | 1050 | 30 |
400 L | 1600 | 1250 | 1050 | 35 |
500 L | 1750 | 1320 | 1050 | 40 |
600 L | 1800 | 1320 | 1050 | 44 |