Przetwórstwo rybne

przetwarzanie rybOferujemy innowacyjne urządzenia do filetowania, pakowania i mrożenia ryb, dostosowane do indywidualnych potrzeb Twojej firmy. Nasze maszyny są wykonane z trwałych materiałów i spełniają rygorystyczne normy higieniczne, gwarantując niezawodność i długą żywotność.

  • Linia do patroszenia ryb – służy do patroszenia i filetowania ryb. Długość linii zależna jest od danego pomieszczenia. Linia posiada regulowaną prędkość. Szerokość linii zależna od wskazań klienta.
  • Nastrzykiwarka do ryb – wielkość igieł regulowana, ilość podawanej dawki nastrzyku zależna od potrzeb w danej chwili.
  • Przenośnik taśmowy – służy do przenoszenia półproduktu do dalszej obróbki mechanicznej lub cieplnej. Przenośniki taśmowe wykonane w całości z blachy kwasoodpornej, długość oraz szerokość na życzenie klienta.
  • Komora wędzarnicza – służy do obróbki termicznej. Proces wędzenia zależny jest od rodzaju ryby. Makrele wędzi się na wózkach wędzarniczych, szprot, łosoś, halibut na siatkach wędzarniczych. Podczas wędzenia ryb ważna jest wilgotność w komorze wędzarniczej, a nasze urządzenia spełniają wyżej wymienione wymogi.
  • System zimnego wędzenia - jest to agregat, który zmniejsza temperaturę dymu umieszczony za dymogeneratorem komory wędzarniczej. Wędzenie ryb powinno odbywać się w temperaturze nie przekraczalnej 240C.