Masarnie
Od lat dostarczamy masarniom najwyższej jakości maszyny i urządzenia. Nasze produkty są nie tylko trwałe i estetyczne, ale przede wszystkim spełniają wszystkie wymogi sanitarne i technologiczne. Dzięki temu, maszyny są niezastąpione w każdym etapie produkcji mięsa, od przyjęcia półtusz, przez ich rozbiór, aż po finalne przetworzenie. Nasze stoły rozbiorowe, wilki masarskie, nadziewarki hydrauliczne, czy komory wędzarniczo-parzelnicze to tylko niektóre z produktów, które oferujemy. Wszystkie maszyny są wykonane z blachy nierdzewnej kwasoodpornej, co gwarantuje ich długą żywotność.
- Kolejki – są początkową fazą przyjęcia półtusz, służą do transportu wewnętrznego. Jest to pierwsze urządzenie w ciągu technologicznym. Kolejki wykonujemy w dwóch formach: całość wykonana z blachy nierdzewnej kwasoodpornej lub w tak zwanej mieszanej czyli elementy z blachy ocynkowanej wkomponowane są w elementy blachy kwasoodpornej
- Stoły rozbiorowe – służą do rozbioru półtusz, każdy stół wykonany jest z blachy kwasoodpornej oraz posiada deską teflonową, aby łatwiej można było używać noża. Wymiary stołów wykonujemy na indywidualne zamówienia.
- Cymbry, wózki euro - służą do transportu wewnętrznego w czasie rozbioru i produkcji.
- Wilki masarskie – produkujemy wilki masarskie o średnicy gardzieli - 82 mm, 114 mm, 130 mm, 160 mm. Dzięki zastosowaniu wilka masarskiego możecie Państwo przystąpić do rozdrobnienia mięsa na wymagane przez Państwa frakcję. Wszystkie Wilki Masarskie dysponują dystansami, sitami, nożami, szarpakami. Całość wykonana z blachy kwasoodpornej. Wilki produkowane są z zasypem talerzowym jak też lejowym.
- Mieszałka łopatkowa – urządzenie, które dokonuje uplastycznienia masy mięsnej po wcześniejszym zmieleniu.
- Masownica próżniowa - służy do próżniowego uplastycznienia po wcześniejszym peklowaniu różnych gatunków mięs i wędzonek. Maszyna może pracować na dwa sposoby pod ciągłą lub pulsacyjną próżnią. Powoduje to, iż wsad jest wymieszany jednolicie i w całości.
- adziewarka hydrauliczna – dzięki temu urządzeniu możecie Państwo nadziewać do różnej kalibracji jelit farsz wcześniej przygotowany jak w opisie. Nadziewarki Hydrauliczne pracują cicho, a przede wszystkim bardzo wydajnie, co ma przełożenie na wydajność w Państwa zakładach.
- Komora wędzarniczo – parzelnicza – przeznaczona jest do obróbki termicznej wędlin, mięs, drobiu, ryb i serów. W komorach wędzarniczo – parzelniczych można suszyć, parzyć, wędzić jak też piec.
- Kotły warzelne – wykorzystane są do parzenia wędzonek, kiełbas oraz do gotowania m.in. głowizny, kiszki. W kotłach warzelnych można topić smalec.
- Kutry – przygotowują farsz o wysokim rozdrobnieniu ,a także dobrym parametrze związywania masy mięsnej.
- Nastrzykiwarka– maszyna służy do wprowadzania domięśniowej solanki peklującej.
- Mieszalnik solanki– maszyna, która służy do przygotowania jednolitego roztworu solanki wykorzystywanej w procesie produkcji mięsnej.