Firma specjalizuje się w produkcji maszyn i urządzeń dla przemysłu mięsnego, rybnego oraz spożywczego. Jest nowoczesną w pełni profesjonalną i wszechstronną firmą, która oferuje szeroki asortyment oraz stosuje najnowsze rozwiązanie w dziale higieny zakładowej.

image

Witamy na naszej stronie internetowej i zapraszamy do zapoznania z naszą ofertą.

W przypadku zainteresowania naszymi wyrobami prosimy o kontakt.

Od wielu lat nasze produkty charakteryzują się dużą trwałością oraz estetyką wykonania. Postawione przez Państwa wymagania staramy się zaspokoić, a przede wszystkim nadrzędnym dla nas celem jest Państwa satysfakcja z zakupu maszyn i urządzeń, które dla Was produkujemy.

Naszą produkcję dzielimy na trzy sektory, które chcemy Państwu przestawić:

MASARNIE

Dla tego typu przedsiębiorstw produkujemy maszyny własnej konstrukcji, które spełniają wymogi sanitarne jak też zapewniają ciąg technologiczny w wytwarzaniu dobra.

  • Kolejki – są początkową fazą przyjęcia półtusz, służą do transportu wewnętrznego. Jest to pierwsze urządzenie w ciągu technologicznym. Kolejki wykonujemy w dwóch formach: całość wykonana z blachy nierdzewnej kwasoodpornej lub w tak zwanej mieszanej czyli elementy z blachy ocynkowanej wkomponowane są w elementy blachy kwasoodpornej
  • Stoły rozbiorowe – służą do rozbioru półtusz, każdy stół wykonany jest z blachy kwasoodpornej oraz posiada deską teflonową, aby łatwiej można było używać noża. Wymiary stołów wykonujemy na indywidualne zamówienia.
  • Cymbry, wózki euro - służą do transportu wewnętrznego w czasie rozbioru i produkcji.
  • Wilki masarskie – produkujemy wilki masarskie o średnicy gardzieli - 82 mm, 114 mm, 130 mm, 160 mm. Dzięki zastosowaniu wilka masarskiego możecie Państwo przystąpić do rozdrobnienia mięsa na wymagane przez Państwa frakcję. Wszystkie Wilki Masarskie dysponują dystansami, sitami, nożami, szarpakami. Całość wykonana z blachy kwasoodpornej. Wilki produkowane są z zasypem talerzowym jak też lejowym.
  • Mieszałka łopatkowa – urządzenie, które dokonuje uplastycznienia masy mięsnej po wcześniejszym zmieleniu.
  • Masownica próżniowa - służy do próżniowego uplastycznienia po wcześniejszym peklowaniu różnych gatunków mięs i wędzonek. Maszyna może pracować na dwa sposoby pod ciągłą lub pulsacyjną próżnią. Powoduje to, iż wsad jest wymieszany jednolicie i w całości.
  • Nadziewarka hydrauliczna – dzięki temu urządzeniu możecie Państwo nadziewać do różnej kalibracji jelit farsz wcześniej przygotowany jak w opisie. Nadziewarki Hydrauliczne pracują cicho, a przede wszystkim bardzo wydajnie, co ma przełożenie na wydajność w Państwa zakładach.
  • Komora wędzarniczo - parzelnicza – przeznaczona jest do obróbki termicznej wędlin, mięs, drobiu, ryb i serów. W komorach wędzarniczo – parzelniczych można suszyć, parzyć, wędzić jak też piec.
  • Kotły warzelne – wykorzystane są do parzenia wędzonek, kiełbas oraz do gotowania m.in. głowizny, kiszki. W kotłach warzelnych można topić smalec.
  • Kutry – przygotowują farsz o wysokim rozdrobnieniu ,a także dobrym parametrze związywania masy mięsnej.
  • Nastrzykiwarka – maszyna służy do wprowadzania domięśniowej solanki peklującej.
  • Mieszalnik solanki – maszyna, która służy do przygotowania jednolitego roztworu solanki wykorzystywanej w procesie produkcji mięsnej.
UBOJNIE
  • Przepęd trzody chlewnej – wyposażony jest w dysze wodne, które służą do natrysku całej powierzchni trzody przed oszołomieniem.
  • Boks oszołomienia trzody – unieruchamia trzodę przed ogłuszeniem jej.
  • Pęta wołowe – zabierają oszołomione trzody do dalszej obróbki.
  • Tapczan wyrzutowy– jest to miejsce, na które wpada oszołomiona sztuka wieprzowa.
  • Oparzelnik – służy do oparzanie świń.
  • Podnośnik różnicowy – służy do podnoszenia tusz wieprzowych ze stołu doczyszczającego lub tapczanu wyrzutowego. System pomaga w zachowaniu procesu technologicznego
PRZETWÓRSTWO RYBNE
  • Linia do patrzoszenia ryb – służy do patroszenia i filetowania ryb. Długość linii zależna jest od danego pomieszczenia. Linia posiada regulowaną prędkość. Szerokość linii zależna od wskazań klienta.
  • Nastrzykiwarka do ryb – wielkość igieł regulowana, ilość podawanej dawki nastrzyku zależna od potrzeb w danej chwili.
  • Przenośnik taśmowy – służy do przenoszenia półproduktu do dalszej obróbki mechanicznej lub cieplnej. Przenośniki taśmowe wykonane w całości z blachy kwasoodpornej, długość oraz szerokość na życzenie klienta.
  • Komora wędzarnicza – służy do obróbki termicznej. Proces wędzenia zależny jest od rodzaju ryby. Makrele wędzi się na wózkach wędzarniczych, szprot, łosoś, halibut na siatkach wędzarniczych. Podczas wędzenia ryb ważna jest wilgotność w komorze wędzarniczej, a nasze urządzenia spełniają wyżej wymienione wymogi.
  • System zimnego wędzenia - jest to agregat, który zmniejsza temperaturę dymu umieszczony za dymogeneratorem komory wędzarniczej. Wędzenie ryb powinno odbywać się w temperaturze nie przekraczalnej 240C.