Maszyny i urządzenia dla przemysłu mięsnego, rybnego i spożywczego

Komora wędzarniczo-parzelnicza

Zastosowanie
Komora wędzarniczo – parzelnicza służy do termicznego szlachetnienia wędlin, mięs, ryb, serów. Podstawowe procesy to: suszenie, parzenie, wędzenia, pieczenie

Funkcje
Pojemność wózków od jednego do 12 sztuk. Zakres temperatury 0 – 1200C. Sterowanie komputerowe.
Zróżnicowane zasilanie: gazowe, olejowe, elektryczne, parowe

Budowa
Komora termiczna, w której następuje odczyt temperatury danego procesu poprzez sterowanie mikroprocesorem. Dym wytwarzany w dymogeneratorze poprzez rurociąg przechodzi do komory termicznej w celu nadaniu wędlinom charakterystycznego koloru, zapachu. Całość wykonana z blachy kwasoodpornej.
Panelowa budowa maszyny pozwala na rozbudowanie jej w dowolny sposób, przy jednoczesnym łatwym montażu wąskich pomieszczeniach/

Parametry techniczne

TypDługość mmSzerokość mmWysokość mmMoc kW
I - wózkowa 1250 1500 3050 30
II - wózkowa 2500 1500 3050 54
III - wózkowa 3750 1500 3050 80
IV - wózkowa 5000 1500 3050 108
Zdjęcia powiązane ze stroną:
BACK
Tu nas znajdziesz:

Projekt i wdrożenie: fdgstudio.net