Maszyny i urządzenia dla przemysłu mięsnego, rybnego i spożywczego

Kotły warzelne

Zastosowanie
Kotły używane są do gotowania i parzenia mięsa. Służą również do topienia słoniny. Wytwarzane są z misą pod kije wędzarnicze lub z okrągłą dzierżą z mieszadłem.

Funkcje
Zasilane są w sposób: elektryczny, gazowy, olejowy, parowy.
Zakres temperatury pracy kotła od 0 – 1450C
Pojemność kotła od 200 litrów do 3000 litrów, zbudowanych z jednej lub dwu komór.

Budowa
Kocioł warzelny zbudowany jest z blachy kwasoodpornej, czynnikiem grzewczym jest płaszcz olejowy. Misa wykonana jest na życzenie klienta.
Wymiennik ogrzewa olej, który z kolei przenosi temperaturę na wsad znajdujący się w misie kotła.
Prosta, łatwa obsługa. Poprzez zastosowanie sterowania komputerowego mamy wgląd do trzech pomiarów temperatur: oleju, wody, wsadu.

Parametry techniczne

TypDługość mmSzerokość mmWysokość mmMoc kW
200 L 1370 1100 1050 24
300 L 1450 1200 1050 30
400 L 1600 1250 1050 35
500 L 1750 1320 1050 40
600 L 1800 1320 1050 44

 

 

Zdjęcia powiązane ze stroną:
BACK
Tu nas znajdziesz:

Projekt i wdrożenie: fdgstudio.net