Maszyny i urządzenia dla przemysłu mięsnego, rybnego i spożywczego

Komora tradycyjnego wędzenia murowana

Zastosowanie
Komora tradycyjnego wędzenia stosowana była od 1000 lat, poprzez spalanie polan drewna nadawane były wyrobom charakterystycznego koloru, zapachu.
Dym transportowany poprzez rurociąg do komory termicznej. Inne rozwiązanie pozwalało na opalanie drewna bezpośrednio pod wyrobami masarskimi.

Funkcje
Przyjemy smak, zbita zwarta struktura mięsa, bez dodatkowej chemii.
Przyjemny zapach, kolor.

Budowa
Komora Tradycyjnego Wędzenia powstaje na wskutek wymurowania z cegły szamotowej komory termicznej. Palenisko znajduje się poniżej wózka wędzarniczego, na którym umieszczone są wyroby wędliniarskie.

Wyposażenie wędzarni:

Parametry techniczne

TypDługość mmSzerokość mmWysokość mmWaga kg
I - wózkowa 1250 1250 250 350
II - wózkowa 1250 3000 2500 770
Zdjęcia powiązane ze stroną:
BACK
Tu nas znajdziesz:

Projekt i wdrożenie: fdgstudio.net