Maszyny i urządzenia dla przemysłu mięsnego, rybnego i spożywczego

Agregat zimnego dymu

Zastosowanie
Służy do wędzenia ryb w zimnym dymie. Jest to urządzenie współpracujące z komorami wędzarniczymi. Powoduje obniżenie temperatury dymu do wartości 200C.

Funkcje
Obniża temperaturę dymu wychodzącą z dymogeneratora poprzez instalację rurową do agregatu zimnego dymu chłodzonego freonem.
Zastosowanie tylko w przypadku wędzenia ryb, serów.

Budowa
Komora termiczna, w której następuje odczyt temperatury danego procesu poprzez sterowanie mikroprocesorem. Dym wytwarzany w dymogeneratorze poprzez rurociąg przechodzi do agregatu zimnego dymu, tam następuje proces zmniejszania temperatury do naniesionej wcześniej wartości, a następnie przechodzi do komory termicznej w celu nadaniu rybom, serom charakterystycznego wyglądu i zapachu.
Całość wykonana z blachy kwasoodpornej.

Parametry techniczne

TypDługość mmSzerokość mmWysokość mmMoc kW
AZD - 150 1650 550 1750 35
AZD - 300 2240 670 2200 50
AZD - 450 2560 870 2450 70
AZD - 600 3300 1130 3200 90
Zdjęcia powiązane ze stroną:
BACK
Tu nas znajdziesz:

Projekt i wdrożenie: fdgstudio.net