Firma specjalizuje się w produkcji maszyn i urządzeń dla przemysłu mięsnego, rybnego oraz spożywczego. Jest nowoczesną w pełni profesjonalną i wszechstronną firmą, która oferuje szeroki asortyment oraz stosuje najnowsze rozwiązanie w dziale higieny zakładowej.

Linia do Uboju Trzody Chlewnej oraz Macior

Linia składa się z: klatki do oguszania, szczeciniarki, oparzelnika, przenośnika różnicowego, tapczanu wyrzutowego, wanny, myjki biczowej.

Komora wędzarniczo - parzelnicza jedno wózkowa część I

Komora wędzarnicza jedno wózkowa o zasilaniu olejowym.
Funkcje: parzenie, suszenie, wędzenie oraz pieczenie.
Niezależne mycie rurociągu, dymogenerator ustawiony po prawej stronie.

Komora wędzarniczo - parzelnicza jedno wózkowa część II

Atmos wykonany z blachy kwasoodpornej z niezależną podłogą.
System mycia: komory, rurociągu, dymogeneratora.
Atmos wytrzymuje temperaturę do 165 stopni.

Komora wędzarniczo - parzelnicza dwu wózkowa

Komora Wędzarnicza panelowa z uszczelkami silikonowymi, o zasilaniu olejem opałowym dwu wózkowa całkowita masa wsadu 300 kilo.
Czas procesu:
śląska - 1godzina 45 minut
boczki - 3 godziny
szynki - 3 godziny
kabanos - około 2 godzin.

Komora wędzarnicza KW - 100

Komora Wędzarniczo - Parzelnicza KW - 100 o całkowitej masie wsadu 100 kg.
Produkowane dla sieci sklepów takich jak: SPAR, INTERMARCHE, TESCO oraz dla innych dyskontów produkujących własną gamę wędlin.
Podstawowe funkcje to: suszenie, wędzenie, parzenie, pieczenie.

Dymogenerator

Dymogenerator - podłączony rurociągiem do komory wędzarniczej.
Piec ustawiony poza strefą czystą.
Długość rurociągu 8 metrów bieżących

Mieszałka łopatkowa

Produkujemy Mieszałki Łopatkowe o pojemności zbiornika od 70 litrów do 800 litrów.
Jedno włowa lub dwu wałowa w zależności od pojemności misy.
Wyładunek ręczny do 200 Litrów, powyżej wyładunek aytomatyczny.

Nadziewarka hydrauliczna

Ndziewarki Hydrauliczne produkowane są o pojemności cylindra od 15, 20, 25, 40, 60 litrów.

Kocioł warzelny

Kotły warzelne o zasilaniu gaz ziemny lub propan butan, olej opałowy, elektryczny, parowym.
Kotły produkujemy jedno lub dwu komorowe w zależności od potrzeb klienta.
Pojemność misy od 200 litrów do 3000 litrów.

Wilk przemysłowy

Produkujemy wilki o wielkości gardzieli 82 mm jest to wilk z zasypem lejowym.
Wilki o średnicy gardzieli 98, 114, 130 mm zasyp talerzowy.

Kuter mięsny

Sprzedajemy Kutry o pojemności misy od 20 d0 120 litrów.
Z obrotowym nożem i misą.

Masownica próżniowa

Masownice Próżniowe wytwarzamy o pojemnościach od 200 do 3000 litrów.
Próżnia 85%, Całość sterowana sterownikiem Mikster.

Komora wędzarniczo-parzelnicza

Atmosy produkowane są jedno lub dwunasto wózkowe.
Zasilanie i ustawienie atmosu według klienta.
Komory mogą być produkowane w systemie tandem lub bliźniak.